Klantenservice
uitbesteden

Klantenservice uitbesteden aan ContactCare; Onze klantenservice professionals staan klaar om jouw organisatie te versterken en te ondersteunen.

ALTIJD BEREIKBAAR

Telefoonservice

UITBESTEDEN

Klantenservice

UITBESTEDEN

Business process outsourcing

Klanten een optimale ervaring bieden, waarbij ze zich gehoord en begrepen voelen.

Om dit voor elkaar te krijgen worden onze klantenservicemedewerkers specifiek getraind in jouw project. Daarnaast worden ze onderwezen in gesprekstechnieken en telefoonetiquette. Ze zijn experts in het vertalen van jouw boodschap naar de klant, waardoor klanten zich gewaardeerd en begrepen voelen. Met een persoonlijke en menselijke benadering streven we naar blije klanten, en uiteindelijk naar een verhoogde klantloyaliteit. Door klantenservice uit te besteden aan ContactCare, kun je erop vertrouwen dat jouw klanten in goede handen zijn. Bovendien staat hun behoeften altijd centraal in onze dienstverlening.

Plan een gesprek

Plan een afspraak van ongeveer 30 minuten.

Wat we doen.

Flexibel & schaalbaar

Geniet van een klantenservice die met je mee groeit. Of het nu drukke tijden zijn of je bedrijf uitbreidt, ons team past zich aan om je altijd ondersteuning te bieden.

KPI-gestuurd

We blijven gefocust op meetbare resultaten die belangrijk voor je zijn. Samen met jou werken we met duidelijke KPI’s om prestaties te volgen en te verbeteren.

Professionele klantexperts

Jouw klantenservice wordt afgehandeld door onze goed getrainde experts. Ze begrijpen je merk en bieden professionele, empathische hulp die jouw klanten verdienen.

In Nederland en in het buitenland, 24/7 dienstverlening

Kies voor klantenservice binnen Nederland of over de grenzen heen. Met onze verschillende opties bieden we 24/7 ondersteuning aan, zodat jouw klanten altijd geholpen worden.

Wat we bieden.

Professionele klantexperts

Flexibele & schaalbare klantenservice

Voor grote en kleinere organisaties

Uitbesteden in Nederland en in het buitenland

24/7 dienstverlening

Onze expertisegebieden

Our Services

Flexibele, schaalbare persoonlijke ondersteuning

Bij ContactCare begrijpen we volledig dat elke organisatie eigen en unieke behoeften heeft wanneer ze hun klantenservice uitbesteden. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij jouw specifieke wensen en eisen.

Of het nu gaat om extra capaciteit tijdens piekperiodes of gespecialiseerde ondersteuning, wij zijn er om te helpen.

Onze klantenservice uitbestedingsdiensten zijn uitermate schaalbaar, waardoor we met gemak kunnen op- en afschalen op basis van de veranderende eisen. Hierdoor kun je met een gerust hart blijven groeien, wetende dat jouw klantenservice altijd klaarstaat om klanten te woord te staan.

Our Services

Een mix van diensten voor een complete klantenservice-ervaring

Bij ContactCare bieden we een uitgebreide reeks diensten om klantenservice uit te besteden aan. Van telefonische klantenservice en live chat-ondersteuning tot e-mailbeheer en social media monitoring, wij hebben de expertise en technologie om klantvragen op alle kanalen efficiënt af te handelen. Met onze gecombineerde diensten zorgen we voor een naadloze en consistente klantbeleving, ongeacht het kanaal dat de klant kiest.

Our Services

KPI-gestuurd klantenservice uitbesteden; voor meetbaar succes

Bij ContactCare werken we met KPI’s om de prestaties van onze klantenservicemedewerkers continu te meten en te verbeteren. Zo streven we naar optimale klanttevredenheid en een positieve impact op jouw bedrijfsresultaten. We stellen samen met jou de juiste KPI’s op, zodat we kunnen monitoren of de klantenservice voldoet aan de gestelde doelen en verwachtingen.

Our Services

Afvangen van piekverkeer

Veel organisaties kampen met piekverkeer. De medewerkers van ContactCare zijn naar forecast in te zetten om zo piekverkeer te kunnen afvangen. Zo staat geen enkele klant voor een dichte deur. 

Our Services

Klantenservice uitbesteden in het buitenland

Als specialist in klantenservice bieden wij naast dienstverlening uit Nederland ook offshoring oplossingen aan. Offshoring biedt de mogelijkheid om klantenserviceactiviteiten uit te voeren vanuit andere Nederlandstalige landen, wat kostenbesparingen en 24/7 ondersteuning mogelijk maakt. We zorgen ervoor dat jouw klanten altijd netjes te woord worden gestaan, waar ze zich ook bevinden.

Onze Locaties

klantenservice uitbesteden in suriname

Download de brochure klantenservice uitbesteden

Leer hoe de adviseurs van ContactCare het verschil kunnen maken in jouw organisatie.

Vragen

Hoe zorgt een uitbestedingspartner voor merkconsistentie in klantinteracties?

Onze telefoonservice werkt als een externe telefonische klantenservice voor jouw bedrijf. Onze professionele en goed opgeleide medewerkers nemen de inkomende telefoongesprekken van jouw klanten aan en behandelen deze volgens de vooraf vastgestelde instructies. Zo kunnen we klantvragen beantwoorden, afspraken inplannen, bestellingen verwerken en meer, precies zoals jij dat wilt.

Wat is het verschil tussen multiclient en dedicated klantenservice uitbesteding?

Onze telefoonservice is beschikbaar tijdens de door jou gewenste openingstijden. Dit kan variëren van reguliere kantoortijden tot 24/7 ondersteuning, afhankelijk van jouw bedrijfsbehoeften.

Wat kost het uitbesteden van klantenservice?

Onze telefonische klantenservice ondersteunt Nederlands en Engels.

Kan ik mijn huidige telefoonnummer behouden voor de telefoonservice?

Ja, we kunnen jouw huidige telefoonnummer behouden voor de het uitbesteden van de klantenservice. We zorgen voor een naadloze overgang, zodat jouw klanten jou nog steeds op het vertrouwde nummer kunnen bereiken.

Wat kost het uitbesteden van klantenservice?

Alle telefoongesprekken worden professioneel opgenomen om de kwaliteit van onze service te waarborgen en voor trainingsdoeleinden. Je kunt deze gesprekken terugluisteren in jouw persoonlijke MyCare omgeving, waar deze gesprekken ook beoordeeld kunnen worden. We zorgen ervoor dat van elk gesprek een duidelijke notitie wordt gemaakt, zo ben jij altijd op de hoogte van de inhoud van jouw gesprekken.

Contact

Vragen?
Plan een oriënterend gesprek

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure

Download brochure