Wat zeggen jullie ervan als …
… we de traditionele vrijdagmiddagborrel eens aan de kant schuiven voor een boksclinic?! Geen drankje aan de bar, maar na een week werken even sportief en fris het weekend in.

Boksclinic contactcare

Voor sommigen misschien een oncomfortabel idee: sporten met je collega’s, maar waarom zou je het niet doen? Het is dé gelegenheid om je collega’s in een compleet andere setting (écht) te leren kennen.

“Sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar vooral voor je mentale gesteldheid

 Nabila, Teamleider bij ContactCare

Volgens Nabila gaat sporten veel verder dan alleen in beweging blijven. Je wordt vaker mentaal op de proef gesteld, omdat je lichaam niet altijd doet wat je ervan vraagt. Dat is hét moment waarop je jezelf beter leert kennen en kunt verbeteren.

Nabila vertelt enthousiast verder: “Als teamleider komt er veel op je af. Je hebt te maken met veel verschillende mensen met elk een eigen verhaal. Maar hoe zorg je ervoor dat zij op een plezierige en goede manier hun werk kunnen blijven doen? Mijn ervaring is dat ik dat een stukje beter kan managen door wat ik geleerd heb tijdens mijn kickbokstrainingen.”

“Kickboksen is niet alleen trappen en stoten. Het gaat veel verder dan dat. Je leert om te gaan met teleurstellingen, pijn en onmacht: de confrontatie aan durven gaan en tegenvallers incasseren. Dit geldt natuurlijk ook tijdens je werk.

Nabila, Teamleider (& Kickboxer)

De beste plek om te leren incasseren

Soms gaat een deal niet door of lukt het niet je deadline te halen. Het zijn de kleine en grotere teleurstellingen die zich soms kunnen opstapelen. De truc is om hier zonder al te veel emoties mee om te gaan. Tijdens het kickboksen leer je je emoties te beheersen en te controleren. Je kunt fouten maken en sterker worden, zonder al te grote gevolgen.

En, wat vond de rest ervan?

“Je leert elkaar beter kennen en (nog) beter  begrijpen.”

“Een weekend spierpijn gaat je niet in de koude kleren zitten. Genoeg reden om meer te gaan sporten!” 

“Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Eigenlijk is dit nog veel waardevoller dan borrelen!”

“Wat een fanatiekeling die Nabila, ik doe dit dus nooit meer hé!?”

“Leuk om een andere kant van je collega’s te leren kennen.”