Klantcontact

Interactive Voice Response (IVR)

Een telefonisch keuzemenu wordt ook wel Interactive Voice Response (IVR) genoemd. Het wordt veelal gebruikt in combinatie met een servicenummer en laat opdrachten via een keuzemenu of spraak door een computer uitvoeren. Met een Interactive Voice Response kunt u uw zakelijk telefoonverkeer efficiënt inrichten. Het systeem begeleidt uw beller, die zonder telefoniste, doorverbonden wordt naar de juiste afdeling of wordt voorzien van de gewenste informatie.

Klantvriendelijk en winstgevend.

De IVR systematiek van ContactCare vergroot uw bereikbaarheid en komt klantenservice ten goede. Zo kan iedere ondernemer zich focussen op zijn eigen organisatie. Menselijke handelingen worden deels overbodig en op hetzelfde moment groeit uw service. Een telefonisch keuzemenu zorgt er bovendien voor dat alleen de specifieke vragen en onderwerpen waaraan u een bijdrage levert, bij u terechtkomen.

Technologie voor klanterservice en telemarketing

Een telefonisch keuzemenu kan worden gecombineerd met uw klantenservice, helpdesk of servicedesk (inbound) en telemarketing (outbound). Het IVR systeem kan vormgegeven worden als gesproken welkomstboodschap en/of een (uitgebreid) keuzemenu. Zowel inbound als outbound bellen is mogelijk met IVR. Zo kan er bij een uitgaand gesprek automatisch door een computer worden uitgebeld met een opgenomen boodschap of met dynamisch gegenereerde audio.

De voordelen

N

Persoonlijk met welkomsttekst

N

Meerdere lagen keuzemenu’s

N

Besparing op receptionistes

N

Direct contact tussen de juiste personen

N

Categoriseer inkomende telefoongesprekken

Kosteloos na activatie

U maakt kosteloos gebruik van de mogelijkheden van IVR nadat wij de installatie hebben voltooid. Deze installatie wordt gebaseerd op uw wensen rondom (klant)contact. Daarom vragen we u contact met ons op te nemen om een offerte op maat en/of uw zakelijke doeleinden te bespreken.

De mogelijkheden van IVR

Routering

Wanneer medewerker A niet opneemt, wordt er doorgeschakeld naar medewerker B

Netwerkwachtrij met prioriteitstelling

Op basis van bijvoorbeeld een kalender, kunt u aangeven naar welke medewerker dient te worden doorgeschakeld

Netnummerroutering

Wanneer er vanaf een geografisch nummer gebeld wordt kan er op basis van herkenning direct worden doorgeschakeld naar de juiste persoon of afdeling

Tijd- en datumroutering

Op basis van variabelen als openingstijden kan er direct worden doorgeschakeld naar de juiste persoon of afdeling

Postcoderoutering

In het keuzemenu kan de beller zijn postcode intoetsen en zo worden doorgeschakeld naar de juiste persoon of afdeling

Verkeersverdeling

Zodra er meerdere bellers zijn op een moment, kan worden aangegeven naar welke personen of afdelingen er moet worden doorgeschakeld

Overloop

Is de ene lijn in gesprek? Dan kan er automatisch worden doorgeschakeld naar bijvoorbeeld onze telefoonservice

Meldtekst

Een tekst kan automatisch worden afgespeeld. Bijvoorbeeld: “Welkom bij ContactCare. Om u goed te kunnen helpen, vragen wij u een keuze te maken uit één van de volgende mogelijkheden.”